Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

1 Ocak 2022 Cumartesi

KONU: ,

KRİPTO EFSANE İNDİKATÖRLER

Merhaba Sevgili Dostlar, Uzun süren uğraşılardan sonra sonunda piyasalarda başarılı olmanızı sağlayacak teknik yapıları birleştirip tek bir grafikte göstermeyi başardık.
Yaklaşık altı aylık bir çalışma oldu ve emeğimize değdiğini düşünüyoruz.
Bu çalışmada Tradingview altyapısını kullandık ve bir sürü zaman aralığında yüzlerce kombinasyon deneyerek en iyi sonuçları aldığımız osilatör ve indikatörleri birbirleri ile ahenk ile çalışması için birleştirdik. Tabii ki bu süreçte bir çok script yazarının çalışmalarından da alıntılar yaptık. Kendi deneyim ve gözlemlerimizi de ilave ederek sonuca ulaştık.
Yapılar çok karışık görünse de aslında alıştığınızda o kadar karmaşık gelmeyecek. Bu yazımızda üç adet birleştirilmiş scriptten bahsedeceğiz.
Bunlardan ilki kullananların aşina olduğu Gettrend Alarm İndikatörü. Getrendin en iyi özelliği uygun zaman aralığını bulduğunuzda iyi sonuçlar verebilmesi. Bizim deneyimlerimizde ise 15 dakikalık yapı olumlu sonuçlar verdi ancak her indikatörde olduğu gibi onun da bir handikapı var. O da bazen yanlış uyarılar vermesi. Bu anlamda yalnız kullanılmamalı.

Gelelim ikinci indikatör birleşimine. Adı Bullseye Just For Me olan bu yapıda Linear, Macd, Vwap, Hacim, Rsi, Bar hacim yüzdesi, Yüksek Düşük Bantları, Hacimli ZigZag ve anlık takibi olan yüksek ve düşük direnç ve destek çizgileri bulunuyor. 
Üçüncü yapımızda ise Fisher indikatörü düzenleyerek en iyi sonuç alacağımız pozisyona getirdik. Uzun denemelerle Fisher indikatörünün en yüksek çıktığı noktaları belirleyerek bu bölgeyi sınırladık ve dönüş fiyatlarına çok yakın yerlerde, fiyat mesafesi adı altında bir alarm kurduk. Bununla yetinmeyip asıl dönüş noktalarına kolayca anlaşılması açısından küçük noktalar ilave ettik.
Hepiniz bildiği gibi 15 dakikalık grafik aslında bize tam olarak asıl hikayeyi anlatmaz. Bunun için daha uzun süreli grafik yapılarına ihtiyacımız olur. Bunu ekran değiştirmeden yapmak istediğimiz için Tradingview Fiyat Hacim Histogramını Fisher İndikatörüne ekledik. Bu tabloda ise Awesome Osilatör, Ultimate Osilatör, CCI, Momentum, Boğa Ayı Gücü osilatörlerinin, SMA,WMA, yani hareketli ortalamalarla birleştirilmiş ortak sonuçlarını çeşitli zaman aralıklarında ve uyarıları ile (Al,Sat,Güçlü Al, Güçlü Sat) görebilirsiniz.
Grafiğin nasıl kullanılacağına dair daha ayrıntılı youtube videosunu yazının alt kısmında izleyebilirsiniz.
Burada anlatılanlar ve indikatörler bir gösterim niteliğinde olup kesinlikle bir yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Bu yazının altına bu yapıları text dosyası olarak paylaşacağım. Umarım faydası olur. Başarılar...

'BULLSEYE GETTREND' İNDİR

'BULLSEYE JUST FOR ME'  İNDİR

'BULLSEYE MİX OSC' İNDİR

Piyasalar için Efsane Teknik İndikatörler (Macd, RSI, Volume)

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: