Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

13 Haziran 2019 Perşembe

KONU:

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? HOMOJENİZE YOĞURT

Kimi zaman hepimizin beslenme ile ilgili bazı şüpheleri, bazı endişeleri olabiliyor. Bunları gidermenin iyi yollarından biri ise iyi araştırma yapmak. Neyse ki piyasada bu konuda bize yardımcı olabilecek birçok kaynak mevcut.

Gelelim yakın zamanda yaptığımız araştırmalara. Bunlardan ilki ev yoğurdu ve homojen yoğurt hakkında olacak. Hepimiz ev yoğurdunun gerçekten çok daha taze ve doğal olduğunu ve bu yüzden tercihen alınması veya yapılması gerektiğini düşünürüz. Ben de bu şekilde düşünüyorum hala ancak bir farkla. Yoğurdu tüketmemizin sayısız faydaları olduğu aşikar. Bunlardan en faydalısı tabii ki yoğurdun bir probiyotik kaynağı olması ve bağırsaklarımız için vazgeçilmez bir besin olduğu. Bu noktada yaptığım araştırma probiyotik kaynağı olarak hangi yoğurdu seçmemiz gerektiği ile ilgiliydi.

Bu noktada her zaman takıldığımız ana unsur homojenize yoğurdun neden ekşimediğiydi. Bunun içine koruyucu madde konulması ile olduğu şüphelerimiz vardı ve genel kanı hep bu yönde aslında ancak durum bu değil.

Yoğurdun istenilen kıvam, lezzet ve besleyicilikte olması için; Mikroorganizmalardan arınmış süt kullanılması, taze maya kullanılması, mayalamanın uygun sıcaklıkta ve sürede yapılması gerekir. Ev yapımı yoğurtlar bu koşullarda üretilemeyeceği için, ambalajlı yoğurtlara göre daha çabuk ekşirler.

Son olarak tabii ki doğal olarak yapılan yoğurtlar da gerçekten çok sağlıklı ancak hemen tüketilmesi gerektiği kanısındayım. Saygılarımla...


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: