Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

1 Kasım 2021 Pazartesi

KONU:

KIYMALI TAVA BÖREĞİ - EZBER BOZAN LEZZETLER

 

Merhaba sevgili dostlar. İnternetten gördüğüm bir tarif üzerine yine kolları sıvadım ve tavada yapılan kaşarlı kıymalı ve lavaşlı harika börek tarifini sizlerle paylaşmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz...

MALZEMELER

1. 200 gram kıyma
2. Bir ufak boy patates, soğan, kabak
3. 2 adet lavaş
4. Bir tutam maydanoz, yeşil soğan, dere otu
5. Göz kararı kaşar peyniri
6. Bir tatlı kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
7. İki yumurta 
8. Baharatlar (1 çay kağışı toz kırmızı biber, zerdeçal, kimyon, karabiber, bir tatlı kaşığı tuz, kırmızı pul biber)

YAPILIŞI

Soğan, kabak ve patatesi robottan geçirin. Bir kaseye ince doğranmış yeşillikler, kıyma, baharatlar, robottan çekilmiş sebzeleri koyup bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek iyice yoğuralım. (Duruma göre kıymaya ilave yapabilirsiniz)
Yuvarlak bir lavaşın sığacağı genişlikte bir tavaya tereyağını eritmeden sıvayacağız. Her tarafını sıvamayı unutmayalım (Kenarları bile). Üzerine lavaşı koyup, bir kaşık yardımı ile hazırladığımız karışımı lavaşın üstüne ince bir şekilde yerleştirelim. Ardından kaşarı rendeleyip tamamını kaplayalım. 
Üzerine diğer lavaşı yerleştiricez. Yumurtaları bir kasede iyice çırpıp en üste sıvayalım. Orta ateşte tavamızı kızartmaya bırakalım. 10-15 dakika kadar kızarttıktan sonra tava genişliğinde bir tabak yardımı ile tersyüz yapalım ve beş dakika sonra ocağın altını kapatalım. 10 dakika kapağı kapalı halde beklettikten sonra böreğimiz hazır. Afiyet olsun.

KAYNAK VİDEO

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: