Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

17 Kasım 2021 Çarşamba

KONU:

ETİMEKLİ KABAK OTURTMA - EZBER BOZAN TARİFLER

Selamlar. Yeni bir tarifle yine karşınızdayım. Bu sefer kurallarımızı biraz kırdık ve içinde Gluten olsa da etimekli bir yemek tarifi yapalım dedik. Başarılı bir çalışma oldu. ben de sizlerle paylaşmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz...

MALZEMELER

- 2 adet orta boy kabak ve iki adet havuç
- 2 adet orta boy domates, 3 diş sarımsak, 3 adet yeşil biber
- 3 su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı mayonez.
- 12 adet etimek
- Baharatlar (Yeteri kadar kırmızı pul biber, tuz, karabiber, zerdeçal)
- 100 gram kaşar
- Çeyrek demet maydanoz ve dere otu

HAZIRLANIŞI 

Önce kaşarı rendeleyip, maydanoz ve dere otunu ince ince doğradıktan sonra bir kapta birbirlerine karıştırıyoruz. Kabak ve havuçları rendeleyip bir tavaya alıyoruz ve az yağ ile suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Domates, biber ve sarımsakları ise robottan çektikten sonra baharatları ekleyip yine az yağda suyu çekilene kadar kavuruyoruz.
 
Onlar kavrulurken, yoğurt ve mayonezi bir kasede iyice karıştırıp, etimekleri maşa ile ona bulayarak bir tepsiye ikişer sıra yükseklikte diziyoruz. Üzerine kabak ve havuç karışımını koyalım. Sonrasında sırayla maydanozlu dere otlu kaşar ve domates sosunu üzerine yayalım. Yemeğimiz servise hazır hale geldi. Afiyet olsun... 

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: