Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

12 Nisan 2021 Pazartesi

KONU:

KREMALI KABAK ÇORBA / EZBER BOZAN TARİFLER

Merhabalar. Eminim ben zaten bu tarifi biliyorum, internette her yerde var diyorsunuzdur. Ben de ilk araştırdığımda birbirinin benzeri bir çok kabak çorbası tarifi gördüm ancak bu benim hayal gücümü çalıştırıp daha değişik bir tarif hazırlamamı engellemedi. Çok da güzel oldu. Umarım beğenirsiniz.

MALZEMELER

1. Bir orta boy kabak
2. Bir orta boy domates
3. Bir orta boy havuç
4. Bir diş sarımsak
5. Dörtte bir oranında ince kıyılmış dere otu
6. 2 Yemek kaşığı veya bir küçük paket pirinç unu
7. Bir yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
8. 2 yemek kaşığı krema
9. Yeteri kadar tuz, bir çay kaşığı kırmızı toz biber, karabiber, zerdeçal, kimyon ve nane.
10.3 bardak soğuk su

HAZIRLANIŞI

Malzemelerden de anlaşılacağı üzere klasik tariflerden oldukça farklı bir çorba olacağı konusunda hem fikirsek yapılışına geçelim. Kabak ve domatesi robot vasıtası ile iyice karıştırıyoruz. Bir tavaya çok az sıvı yağ alıp rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış (Ezmeyin) sarımsağı kısık ateşte 5 dakika kavuralım. Tenceremize yağlarımızı alıp üzerine unu hafifçe kavurduktan sonra sularımızı ilave edip karıştırmaya başlıyoruz. Tenceremi ısındığında (10 dakika) üzerine havuç, sarımsak, kabak ve domatesi ilave ediyoruz. Kaynamaya yakınken üzerine kremamızı ilave ediyoruz. Bir yandan karıştırmaya devam tabii ki. Kaynama başlayınca tuz ve baharatları ilave edip bir dakika daha kaynatın ve altını kapatın. Üzerine tercihe göre dere otu veya maydonoz ilave edip kapağını kapattığımız çorbamızı dinlenmeye alalım. 10 dakika sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun...






Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: