Selamlar.
Evde birçok kez köfte hazırlamama rağmen şimdiye kadar hiç köfte tarifi
vermediğimi fark ederek bugün sizlerle favorim olan kıymalı, sebzeli köfte
tarifini paylaşmaya karar verdim. Şimdiye kadar izlediğim bir çok usta genelde
aynı malzemeleri farklı şekilde yorumlayarak köfte yapımını sunmuş. Benim
tarifimde ise yine az glutenli, mide asidini bozmayacak şekilde hazırlanmış
kalp ve sağlık dostu bir yaklaşım söz konusu. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER
1.
250
gr köfte
2.
Bir
küçük boy kabak
3.
Bir
küçük boy soğan
4.
Bir
orta boy patates
5.
3
adet yeşil biber
6.
Yarım
demet küçük yapraklı maydanoz
7.
3
diş sarımsak
8.
Bir
yumurta
9.
Bir
bardak mısır unu
10.
Bir
tatlı kaşığı silme kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
11.
Bir
çay kaşığı zerdeçal
HAZIRLANIŞI
Kabak,
soğan, biber, sarımsak ve patatesi bir robotta çekin. Suyunu süzün. (Ben ince
tül yardımı ile yapıyorum) Maydanozları ince ince doğrayalım. Sonrasında diğer
tüm malzemeleri geniş bir kaba koyarak yoğurup birbirlerine iyice karışmasını
sağlayalım. (Yoğurma işlemi ne kadar uzun olursa karışım o kadar güzel
birbirine geçer) Tüm malzemeleri birbirine iyice yedirin. Köfteleri hazırlarken
yuvarlak ve yassı olmasına dikkat edelim. Bu sayede içi dışı iyi kızaracaktır. Teflon
tavada kızartın ve yağı az kullanın.
Ateşi iyi ayarlarsanız muhteşem bir sonuç sizi bekliyor olacak. Afiyet
olsun…
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D
0 comments:
Yorum Gönder