Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

14 Kasım 2019 Perşembe

KONU:

TAVUK CİĞERİ / EZBER BOZAN TARİFLER


Selamlar, uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya fırsat bulduğum şu sıralar en son yaptığım araştırmalar ve sonuçları hakkında bir değerlendirme yaparken, insan hayatı için en önemli bileşiklerden biri olan Koenzim Q10'un en çok tavuk ciğerinde bulunduğunu fark ettiğimde hemen kolları sıvadım.

Nasıl yapacağımı araştırırken tariflerin pek de bana uygun olmadığını düşündüğüm için ben de kendi hayal gücümü kullanıp az önce mideye indirdiğim yukarıdaki tavuk ciğer soteyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Baktığım tariflerin ve videoların çoğu, klasik usul soğanla soteleme işlemi ile geçiştirilmiş. Bazılarında gluten deposu olan un kullanılmış. Bazılarına salça ilave edilmiş ama bunları zaten normal et kavuruken de yapıyoruz. Benim en sevdiğim tariflerden bir tanesi tavuğu eti ya da ciğeri marine etmek ancak ciğer marine tarifleri de süt ağırlıklı. Bu da laktoz eşiği zayıf olanlar için tehlike arz ediyor.

Gelelim tarifimize. Önce tabii ki marine işlemi var. Bunun için 500 gramlık tavuk ciğerini önce yüreklerden ayırıp, yağlarını ayıkladıktan sonra kare şekilde doğruyoruz. Sonra suyla iyice kanını süzdüğümüz ciğeri bir kaba alıp üzerine ciğer hizzasına kadar zeytinyağı koyuyoruz. Sonra sırasıyla, 2 diş ince doğranmış sarımsak, bir yemek kaşığı kimyon, karabiber, pul biber, tuz ilave ettikten sonra kabı dolabımıza kaldıralım. Dört saat kadar sonra artık tavamızı kızdırabiliriz. Karışımı tavaya atıp, isteğe göre üzerine biraz sivri biber ilave edebilirsiniz. Kavurma işlemi bittiğinde oturup afiyetle yiyebiliriz. Sağlıcakla kalın.

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: