Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

15 Kasım 2019 Cuma

KONU:

KREMALI MANTAR / EZBER BOZAN TARİFLER

Yine kendi tarifim olan ve içeriği tamamen değiştirilmiş, protein ve koenzim q10, ağırlıklı harika bir çorba tarifi ile karşınızdayım. İyi tutturursanız mükemmel hale geleceğine eminim ama bu biraz mesele tabii ki. Bu arada konu başlığına ezber bozan dememin sebebi yaptığım araştırmalardaki tariflerin neredeyse birbirinin aynısı olması ve bu tarifin anlatılanlara benzememesi. Her neyse malzemelere geçebiliriz.

Krema İçin:
200 gr Yoğurt (Biraz sert olmasında fayda var ancak ekşime olmaması önemli)
Bir adet yumurta
1 Yemek kaşığı mercimek unu (Haydaa dediğinizi duyarmış gibiyim, ancak içinde gluten olmayan doğal protein ve lif deposu olan bu un sadece sağlıklı olmakla kalmıyor, yemeğe ayrı bir lezzet katıyor)
1 Yemek kaşığı tereyağı

Krema Hazırlanışı: Yoğurt, yumurta ve unu bir kabda iyice karıştırın. Tavada kızdırmadan erittiğiniz tereyağını azar azar karışıma yedirin.

Çorba için:
250 gr kültür mantarı
1 adet Kırmızı köz biber
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr kıyma
Yeteri miktarda tuz (Krema çok yiyor bilginize), Karabiber, kimyon

Yapılışı: Mantar, biberler, soğan ve sarımsağı robotla çekip karıştırdıktan sonra önce kıymayı ardından karışımı kavuralım. Baharatlarını ilave edip 2 bardak su koyduktan sonra hafifçe kaynamaya başladığında kremasını da koyup kısık ateşte bir süre pişiriyoruz. Sonra on beş dakika bekletip afiyetle yiyoruz. Sağlıcakla kalın.

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: