Krema İçin:
200 gr Yoğurt (Biraz sert olmasında fayda var ancak ekşime olmaması önemli)
Bir adet yumurta
1 Yemek kaşığı mercimek unu (Haydaa dediğinizi duyarmış gibiyim, ancak içinde gluten olmayan doğal protein ve lif deposu olan bu un sadece sağlıklı olmakla kalmıyor, yemeğe ayrı bir lezzet katıyor)
1 Yemek kaşığı tereyağı
Krema Hazırlanışı: Yoğurt, yumurta ve unu bir kabda iyice karıştırın. Tavada kızdırmadan erittiğiniz tereyağını azar azar karışıma yedirin.
Çorba için:
250 gr kültür mantarı
1 adet Kırmızı köz biber
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gr kıyma
Yeteri miktarda tuz (Krema çok yiyor bilginize), Karabiber, kimyon
Yapılışı: Mantar, biberler, soğan ve sarımsağı robotla çekip karıştırdıktan sonra önce kıymayı ardından karışımı kavuralım. Baharatlarını ilave edip 2 bardak su koyduktan sonra hafifçe kaynamaya başladığında kremasını da koyup kısık ateşte bir süre pişiriyoruz. Sonra on beş dakika bekletip afiyetle yiyoruz. Sağlıcakla kalın.
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D
0 comments:
Yorum Gönder