Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

1 Mayıs 2019 Çarşamba

KONU:

SAĞLAM VÜCUT DİYETİ / STRONG BODY DIET

Selamlar. Uzun zamandan beri yaşam şeklimi değiştirip, iyi bir yemek, uyku ve spor düzeni oluşturduğumdan beri hayatımın hiç olmadığı kadar iyiye gittiğini itiraf etmeliyim. Zihnim oldukça iyi çalışırken, bedenim son derece aktif duruma geldi. Bunun yanında uyku sorunum ortadan kalkarak derin ve dinlendiren bir uyku haline dönüştü. Şimdi bunu nasıl yaptığımı daha önce birçok yazımda anlatmıştım ama artık detaylara inme zamanının geldiğine inanıyorum.  
Tabii bu duruma gelmemde bana yardımcı olan değerli arkadaşlarımın ve ailemin verdiği desteği de unutmam mümkün değil. 
Bugünkü konumuz sağlıklı bir şekilde vücudu yıkmadan nasıl beslenileceği ve kilo verileceği ile ilgili daha çok. Bunun için benim uyguladığım diyeti size göstermek için Diyetkolik sitesinden bazı listeler hazırladım. Bunlardan ilki yukarıda gördüğünüz kalori hesabı.
Sadece sağlıklı karbonhidratı aldığımız vücudumuz protein desteği ile sağlam bir yapıya kavuşurken, enerji kaynağını sağlıklı yağlardan alarak iyi kolesterolü yükseltip, tansiyonu düzenli seviyeye getiriyoruz. Nasıl mı?
Sabah sizi öğlene kadar götürecek ve güne rahat başlamanızı sağlayacak yağlarla başlayalım.



Burada eklemeyi unuttuğum iki şeyden biri, tahinin içine az miktarda ilave edeceğiniz pekmez, bal veya tahini yarım muz ve benzeri meyvenin üzerine koymanız. İkincisi ise bu yağlardaki proteinlerin (Omega3, Koenzim Q10) hızla yerlerine ulaşabilmesi için içeceğiniz Türk kahvesi veya filtre kahve. Sütsüz olmaz diyorsanız süt laktozsuz olmalı. Onun yerine süt kreması veya hindistan cevizi yağı da kullanabilrsiniz.
Öğlen vaktine kadar bu gıdalar sizi idare edecektir. Gelelim öğlen kahvaltısına;



Oldukça sağlam kalorisi olduğunu görebiliyorsunuz. Buna rağmen akşama kadar acıkırsanız arada sayısız salatalık tavsiye edebilirim. Akşama geldiğimizde;




Yukarıdaki listede tavuk yerine balık yada et tercih edebilirsiniz. Tamamen size kalmış. Bunun yanında protein destekli bakliyatlar da tercih edilebilir. Akşam vakti midemiz bazen kazınabilir. Bunu önlemek için;


Bir avuç yer fıstığı, fındık, kabak çekirdeği ve leblebi alabilirsiniz ama yer fıstığı kilit konumunda. İki sebepten; ilki Koenzin Q10 kaynağı olması, ikincisi mide dostu olması. Böylece mideniz sizi rahatsız etmeden iyi bir uyku çekebilirsiniz. 
Fark ettiğiniz gibi şeker üretici hiçbir besin yok. (Unlu mamüller, Tatlılar, Makarnalar, Meyvalar, Şekerli gıdalar)
İnsan vücudu kendi kendine yetecek şekeri rahatlıkla üretirken buna eklenebilecek her türlü şeker fazlası sizi çürütmeye başlayacaktır. Bu anlamda şekerden uzak durmak en iyisidir. 
Yine de şekersiz olmaz diyenler için arı balı, keçiboynuzu pekmezi, haftada iki meyve veya bitter çikolata önerebilirim. Vazgeçemiyorsak zararı en aza düşürebiliriz böylece. Sağlıklı günler sizlerin olsun. 

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: