Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

18 Mart 2019 Pazartesi

KONU: ,

BOKS İDMANI İLE 500 KALORİ

Selamlar. bildiğiniz üzere uzun süreden beri iyi ve sağlıklı beslenme aynı zamanda nasıl kalori yakılacağına dair araştırmalar yapıyorum. Son dönemde Tabata ve HIIT Kardiyo antremanlarının ne kadar işe yaradığını test ettiğimde HIIT Kardiyonun hafif ve daha uzun şekilde yapılmasının hem gün boyu etkisinin daha iyi olduğunu hem de eğer kalp rahatsızlığınız varsa bu şekilde nasıl dengeli spor yapabileceğinizi keşfettim.

Tabata'nın en büyük özelliği kısa zamanda çok seri hareketlerin yapılması ve vücudu oksijensiz seviyeye getirerek nabzın gün boyu kuvvetli atmasının sağlaması ama bu gerçekten fiziksel olarak güçlü olanlar ve hayatı boyunca spor yapanlar için. Çünkü nabzın sürekli yüksek olması bir süre sonra sorunlara yol açabilir.
Şimdi gelelim HIIT kardiyo'nun oksijen seviyesini belli düzeyde tutan ve vücudu sıkılaştırıp gün boyu yağ yakımını sağlayan idman türlerine. Bunlardan biri daha önce bahsettiğim evde hızlı yürüme tekniği. (Buradan okuyabilirsiniz)

Bu teknik ve bir de bisiklette HIIT Kardiyo tekniği tam bahsettiğim içeriğe uygun ama ben daha uzun ve seri bir idman peşine düştüğümde bir çok değişik video izledim. Bazıları dans hareketleriyle yapılanlardı, bazıları ise içinde çok ağır olan hareketlerin olduğu idman programlarıydı. Ama bunlar gerek düzenleme gerekse amaca hizmet etmesi açısından yeterli değildi.
Şimdi bahsedeceğim ise tam olarak seri, kısa ve sık hareketlerin bir bütününden oluşan inanılmaz etkili bir çalışma metodu. Box idmanından esinlenmiş bu idmanlar tabiatı gereği çok zor olmayan ama çok fazla tekrardan oluştuğu için çok iyi kalori yakmanızı sağlıyor. 
Son derece sistemli ve hızlı olan bu idmanın 30 dakikalık ve 45 dakikalık iki versiyonunu aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: