Sebze = Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp,taze yeşil kabak
Meyve = Elma,nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
ŞUBAT
Sebze = Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, havuç, turp, kereviz, mor lahana, brokoli, taze yeşil yabak
Meyve = Mandalina, Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
MART
Sebze = Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli, pancar,taze yeşil kabak
Meyve = Elma, muz
NİSAN
Sebze = Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul, barbunya, bezelye, semizotu
Meyve = Can eriği
MAYIS
Sebze = Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık, barbunya, bezelye,marul
Meyve = Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.
HAZİRAN
Sebze = Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya, bamya, çarliston biber
Meyve = Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.
TEMMUZ
Sebze = Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi, çarliston biber
Meyve = Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.
AĞUSTOS
Sebze = Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber, çarliston biber
Meyve = Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.
EYLÜL
Sebze = Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber, çarliston biber,havuç, salatalık, sivribiber, taze fasulye
Meyve = Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.
EKİM
Sebze = Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç, patlıcan, salatalık
Meyve = Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.
KASIM
Sebze = Balkabağı, kabak, beyaz lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı, mor lahana
Meyve = Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi,greyfurt
ARALIK
Sebze = Balkabağı, beyaz lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana, mor lahana
Meyve = Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva
Dereotu, Maydanoz, Soğan, Patates yılın her mevsimi tüketilebilir.
Kaynak: Sağlıklı Mutfak
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D
0 comments:
Yorum Gönder