Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

8 Mart 2019 Cuma

KONU:

MANTARLI TAVUK IZGARA


Selamlar yine hafif, sağlıklı bir akşam menüsüyle daha karşınızdayım. Bugünkü tarifimiz tavuk ızgara, sote mantar. Hem çok besleyici, hem kalorisi düşük ve bol protein kaynağı bu yemeğin yanında ise destekleyici olarak içine chia tohumu ve sumak ilave edilmiş köy yoğurdu var.

İÇİNDEKİLER
250 gram tavuk bonfile
250 gram mantar
Bir tatlı kaşığı Zeytinyağı
Yeterince tuz, karabiber, kimyon ve pul biber
Garnitür (Ben çeri, maydonoz ve ısırgan otu kullandım)

YAPILIŞI
Tavuk bonfilemizi ince yarıklar açarak kızgın tavaya atıp her iki tarafını mühürledikten sonra, üzerine hafif zeytinyağı gezdirip biraz tuz ilave ederek kısık ateşte ızgaralıyoruz. Kızardıktan sonra onları alıp mantarları aynı tavanın içinde yüksek ateşte kavuruyoruz. Tabağa aldığımız mantar ve tavuğun yanına garnitürlerini de ekleyerek afiyetle yiyoruz.

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: