Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

12 Şubat 2019 Salı

KONU: ,

BATI DÜNYASI

Başlamadan önce şunu belirtmekte fayda var sanırım. Dizi hakkında Ekşi Sözlük'teki 333 yorum dahil tüm yazıları okurken hakkında bu kadar bahsedilen bir dizinin daha olmadığını varsayıyorum. Tabii buna etki eden unsurlardan, dünyanın en iyi oyuncularından olan Anthony Hopkins ve Ed Harris'in dizide olması, Westworld'ü (Batı Dünyası) izlemek için başlı başına bir sebep.

Yine oyunculuk kariyerlerinin zirvesine gelen Thandie Newton ve Tessa Thompson'un muhteşem oyunculuğu da diziyi izlemesi çok keyifli kılan unsurlar arasında yer alıyor.
Peki bu kadar yetenekli oyuncu nasıl bir dizide oynamış? Kısaca buna göz atarsak son dönemde ortaya çıkan yapay zekaya sahip insan yaratma fikrinin uç boyutlara taşındığı oldukça fantastik bir senaryoya sahip olan bir diziden bahsediyoruz.
 Robert Ford (Anthony Hopkins) çok zeki bir mucittir ve üzerinde çalıştığı projelerden biri de yapay zekaya sahip sentetik insan yapımıdır. Bunu zamanla geliştirip dış dünyaya kapalı bir alanda yarattığı Westworld adlı oyun bölgesi, çok zengin insanların hayallerini yaşayacakları bir yer haline gelecektir. Bu bölgenin oyuncuları tamamen sentetiklerden oluşmuştur ve görünen herşey bir kurgudan ibarettir aslında. Bu parka 1000 dolar verip tüm arzularını gerçekleştiren zenginler ise öldürme, seks ve macera içgüdülerini sentetiklerle gidermektedirler.
Bir noktadan sonra işler tuhaflaşmaya başlar çünkü bazı sentetikler senaryonun tekrar tekrar oynatılmasının ardından bazı şeyleri hatırlamaya başlamışlardır. Bu bir arıza olarak değerlendirilir ve buna karşı önlem almaya çalışan ekip lideri, yine oyunculuk olarak
muhteşem bir performans sergileyen usta isim Jeffrey Wright, Bernard sentetiklerden birini özel olarak değerlendirmektedir. Bu sentetik ise Dolores'tir (Evan Rachel Wood)
İlk sezon'da olayların ne olduğunu kavramak için oldukça zorlanıyorsunuz çünkü kurgu karışık ama bir o kadar da takip edilesi. İkinci sezon ise bir çok şey açığa çıkıyor ve aklınıza gelmeyecek süprizler sizi bekliyor. Son sezonun başını çeken Ed Harris dizide beklenenin üzerinde bir performans sergilemiş. 
Ayrıca hikaye batı dünyasından çıkıp doğu kültürünün atmosferine taşınıyor. Tabii kızılderelilerin de son bölümde etkisi ağırlıkta. Daha fazla yazarsam Spoiler vereceğimden dolayı burada bitiriyim en iyisi. 

Son olarak eğer çatlak bir mucitseniz bile mutlaka sizi kontrol etmeSi gereken birilerinin olduğundan emin olun yoksa yaptığınız icatlar bir gün başınıza çok acayip işler getirebilir dedikten sonra mutlaka izlenmesi gereken diziyi kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum.



Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: