Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

11 Şubat 2019 Pazartesi

KONU: ,

YÜKSELTME


Gelecekte bir insanın yapısını değiştirip, fiziksel ve zihinsel özelliklerini en üst düzeye getirmek artık bir hayal değil. Bunun üzerinde yapılan çalışmalar oldukça sıkı bir şekilde devam ediyor. Bu noktada ortaya çıkan film olan Upgrade, insana yüklenen bir implant sayesinde vücudunu kontrol edebilen yapay zekaya sahip işlemciden yola çıkmış.

Filmin konusuna gelirsek, eşiyle beraberken onu korumak için ortaya atılan ve acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını bu saldırıda kaybetmiştir. Olayda, durum bundan çok daha feci bir hal almıştır çünkü aldığı darbelerle belden aşağısı felç olmuştur. Zaman ilerledikçe ne yapacağını bilemeyen genç adam, bir gün çok zengin bir mucitten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Trace'in bedenine yapay zeka implantı yerleştirilir ve insanüstü yetenekler kazanan Trace, karısını öldüren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak için yola koyulur.

Bilim kurgusal yaklaşımı iyi ayarlanmış, yapay zeka ve polisiye sevenler için oldukça çekici olan film, yer, zaman ve ulaşım yönleriyle de oldukça ileri düzeyde. Gerçekle örtüşen ve gelecekte olabilecekleri önceden belirlemeye çalışan Upgrade seyir keyfi asçısından doyurucu. 

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D