Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

1 Şubat 2019 Cuma

KONU: ,

YILDIZ SAVAŞLARI SON JEDAY


O ne hikayedir öyle! Şimdiye kadarki Star Wars serilerinin belki de en iyisi denebilecek kadar güzel bir kurgu, iyi bir ekip ve harika sahnelere sahip olan 'The Last Jedi', Son Jeday, izlenmesi gereken müthiş bir film kategorisine girerek benden tam not aldı.

Son jeday'ı oynayan İngiliz aktrist Daisy Ridley gerçekten çok iyi bir iş başarmış ve bu zor rolün üstesinden gelmiş. Aslına bakılırsa BB8 dahil tüm oyunculara hakkını vermek lazım. Bu kadar filmi övmek yeterli sanırım.

Konuya gelirsek annesi ve babasını erken yaşta kaybeden Ray kendisinin bir jeday olduğundan bi haber, yalnız başına bir toplayıcı olarak yaşamaktadır. 

Karanlık güç kendisine karşı gelen köylerden birini işgal ederken askerlerden biri (Finn) yapılan acımasızlığı kendine yediremez. Tutuklu olarak yakalanan en iyi direniş pilotu Poe'yu ve onun yardımcı pilotu BB8'i kurtarır ancak işler sarpa sarmış ve kaçırdıkları mekik Ray'in olduğu kasabaya düşmüştür.

Toplama çalışmalarına devam ederken BB8'i gören Ray onu yanına alır ancak Ray'in bilmediği bir şey vardır. BB8 karanlık güç için önemli bir kayıt taşıyordur.

Düştükten sonra BB8 ve Poe'yu arayan Finn onu açık pazar yerinde Ray ile görür ama o sırada karanlık güç askerleri de onları fark ederek saldırıya başlamıştır. Bu tesadüfle tanışan Finn ve Ray'i akıllarının ucuna bile gelmeyecek muhteşem bir serüven beklemektedir.

Bu kadar spoiler yeter. İzlemeyenleriniz için serinin en güzel filmlerinden biri olan Son Jeday'ı mutlaka seyredin.


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D