Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

28 Şubat 2019 Perşembe

KONU:

ÖDEM ATMAK İÇİN KURKUMİN


Hindistan kökenli bir baharat olan ve Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın sağlık için birçok faydası bulunuyor. Ana etken maddesi kurkumin olan zerdeçalın en önemli özelliklerinden biri anti-inflamatuar (iltihapla savaşan) etkiye sahip olması. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan kurkumin Alzheimer, diyabet, kanser gibi birçok hastalıkla savaşma görevini de üstleniyor. Kemik ve eklem sağlığına faydalı olan zerdeçal vücudun toksinlerden arındırılmasını sağlıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.

Doğanın en güçlü ve şifalı bitkilerinden sayılabilecek zerdeçal, başka bir yararlı baharat olan zencefil ile aynı aileden gelir. Hatta tüm yemeklere lezzet katan köri baharatının özü de, aslında zerdeçaldır. Soğuk algınlıklarını ve astımı tedavi etmeye destek olur. Karaciğere iyi geldiğine dair araştırmalar mevcuttur. Vücudun toksinlerini atmasına yardımcı olur. Kolesterolü düşürmede rol oynar. İltihap gidermeye yardımcı olur. Sedef hastalığının tedavisinde kullanılması önerilir. Zerdeçalın etken maddesi kurkuminin antioksidan etkisi, E ve C vitaminlerinden daha güçlüdür. 

Zerdeçalı nasıl kullanabilirsiniz? 
Aktarlarda toz halinde bulabileceğin zerdeçalı tencere yemeklerinde, çorbalarda, omletlerde hatta poğaça, börek gibi hamur işlerinde kullanabilirsin.

Kaynak https://www.diyetkolik.com/baharatin-gucu-zerdecal/

Kaynak https://www.diyetkolik.com/metabolizma-hizlandirmanin-gizli-yolu-baharatlar/

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: