Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

23 Ocak 2019 Çarşamba

KONU:

BOL ACILI GREÇKA PİLAVI


Selamlar. Karabuğday, mükemmel bir besin kaynağı. Adına aldanmayın. Özünde bir buğday türevi değil Greçka adlı bir bitkiden üretilen soğuk iklim sebzesidir. Faydaları ise anlatmakla bitmez ama en önemlisi diğer benzeri buğday türevlerinde bulunan ve insan vücuduna çok zararlı olan GLUTEN içermemesidir.
Uzun süreden beri değişik Greçka tarifleri ile çeşitli denemeler yaparken en son yaptığım ve mükemmel bir sonuç elde ettiğim 'Acılı, Patlıcanlı, Mercimekli Greçka Pilavı' tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER:
1. İrice Soğan (1 Adet)
2. Sarımsak (1 Diş)
3. Domates (1 Adet)
4. Sivri, Kırmızı, Köy Biberi (5 adet) 
5. Acı Biber Salçası (Doluca 1 Yemek Kaşığı) 
6. Yeşil Mercimek (Yarım Su Bardağı)
7. Karabuğday (1 Su Bardağı)
8. Patlıcan (2 Adet İri)
9. Baharatlar: Karabiber, Zerdeçal, Kimyon, Tuz, (1 Çay Kaşığı)
10. Zeytinyağı (2 Yemek Kaşığı)
11. Tereyağı (1 Tatlı Kaşığı)
12. 100 gr Kıyma

YAPILIŞI:
Patlıcanları çok küçük kareler halinde doğrayıp, zeytinyağında kızartalım. Ardından, zeytinyağını kızdırıp kıymaları soteliyoruz. Soğan sarımsak, ve biberleri robottan geçirdikten yada ince ince doğradıktan sonra kıymanın üzerine ilave edin. Ardından salça ve baharatları koyalım. Tereyağı da koyup iyice kavurduktan sonra önceden iki saat ılık suda beklettiğimiz mercimekleri, greçkayı ve patlıcanları ilave edelim. Bir dakika karıştırdıktan sonra üç bardak su ilave edip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp ara sıra kontrol ederek (dibine tutmasın!) suyunu iyice çektirin. Çok az su kaldığında ateşi kapatın. Tencerenin ağzını havlu peçeteyle boşluk kalmayacak şekilde sarıp, kapağını üzerine kapatın. 15 dakika bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D