MALZEMELER
- 3 veya 4 su bardağı mısır unu (kıvama göre azar azar konmalı)
- 2 yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 avuç dere otu, maydanoz, taze soğan ve nane (ince doğranmış)
- 3 adet ceviz içi (ezilmiş)
- Yeteri kadar tuz ve pul biber
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri yukarıda yazılan şekilde bir kaba koyup bir kaşık yardımı ile iyice karıştıralım. Çok cıvık olduğunu düşünüyorsanız biraz daha un ilave ediniz ancak karışım bir hamur ile kremanın ortasında bir kıvamda olmalı. Çok yapışmamalı veya kaşıktan hemen düşmemeli.
Teflon tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, orta ateşte kızdırmaya başladığınızda, kaşık yardımı ile tavaya aralıklı olarak karışımdan ilave ederek her iki tarafı iyice kızarana kadar bekliyoruz. Bir iki denemeden sonra olayın nasıl olduğunu hemen kavrayacaksınız. Afiyetle...
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D