Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

11 Nisan 2022 Pazartesi

KONU: ,

HAYATA DAİR

 

👉 Gün gelir, söz biter. Yaşam evrilir, insanlar da öyle. Yaşadıklarımızın aksi kalır sanallığın donuk sayfalarında. Oysa mürekkep lekesi, saman kağıdının kokusu anılarımızın nefesiydi. Zaman tüketti onları, her şeyi tükettiği gibi...


👉 Ağaçları kesmek, kağıda dönüştürmek için enerji harcamak yerine e-kitap okuyarak, istediğiniz kitaplara ucuza ulaşırken çevreyi korumaya da katkıda bulunursunuz.Tabii, korumak yerine rant için ağaç yakan bir anlayış ve e-kitap okuma oranının %2 olduğu bir toplumdaysanız o başka!

👉 Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların büyük kütüphaneleri vardır der Robin Sharma. Buna katılmıyorum. Gösteriş seven insanların büyük kütüphaneleri, okunmamış yüzlerce kitabı olur. Sıradışı insanlar ise elindekini paylaşır, kütüphanesini beyninde taşır...

👉 Hayat felsefem Kâtip Bartleby'nin ki gibidir. Hayata bakış açımın ise Silahşör Roland'dan farkı yoktur. Bir gün Hari Seldon ile vakıfta geleceği incelerken, ertesi gün Shire köyünde Gandalf ile sohbete dalabilirim.

👉 Körü körüne yapılan inanç yolculuğu geleceğe açılan bir kapı değil aksine karanlık bir zindandır. Kör inanç bir kurtuluş değildir, gideceğiniz yerin bir tapınak olmadığı gibi. Şimdi inkâr edin ve derhal kaçın bu düşünceden. Korkmaya ve zihninizi hapsetmeye devam edin. Ruhunuzun köle olması kaçınılmaz olacaktır.

👉 Kalbin doğru yerde, sen başka yerdesin! Uzaklarda, kayıplarda, yok olmalarda! Gel, geç olmadan! Vedalaşalım usulca... Sonra yine kaybol! Hissin kalsın tenimde! İçten gülüşün kalsın zihnimde! Benliğim sende yaşasın! Sen yine başka yerde ol! Anılarımız yeter bize!

👉 Galapagos adalarındaki penguenler gibi millet üst üste, ama sorsan hiçbiri yoğurdum ekşi demez.

👉 Bazı insanlar güne 3-0 mağlup başlar. İş bulmak için çabalar. Aç yatmamak için dua eder. Aç yatmamak için; Bilmeyen anlamaz, anlamayan görmezden gelir, görmeyen ise zaten kör olmuş, yüreği kararmıştır. En aç olan da onlardır.

👉 Okuyan insan zihin barikatını yıkabilmelidir. Bunu yapamıyorsa, ya okuduklarını anlamıyordur ya da çok korkuyordur. Korkularıyla yüzleşenler ise kendine karşı dürüst olmayı öğrenecektir en sonunda. Bilinçaltımıza yerleşmiş kemikleşmiş düşünceleri irdelemenin en iyi yoludur okumak.

👉 Dünya çok karışık, basitleştirmeye çalışsan bile. Tek yol sanat; darmadağınık hayatın ve acı anların saf dışa vurumu. Bu yüzden ona ihtiyacımız var. Kalbimizle görebilmek için.

👉 En güçlü hayalperestler, gerçeği en iyi bilenlerdir.

👉 Hayat sadece bir histen ibaret... Sen ise bu hissi ararsın, bazen bulursun. Bazen bu his başka bir hissi takip eder ve sen bu hislerin doğru olduğunu umut edersin. Tam onu bulduğunu düşündüğünde yolun sonuna gelmişsindir.

👉 İki damla gözyaşı süzülüyor semanın yanaklarından, duygulu bir güne uyandık.

👉 En büyük özveri ile gerçekleştirilenler, ulaşılması en güç olan hayallerdir.

👉 Yalnızlığın kimsenin seni anlamadığı an başladığını biliyor muydun? Sonrasında onlara yabancılaştığını, sonunda benliğinden sıyrıldığını... Sen, sen değilsin artık. Sen herkessin!

👉 Gitgide orklara benzemeye başlıyor ve ötekileştiriliyoruz. Hayatımız bir zombi filmindeki bilinçsiz zombilere ve onları yaratan şirkete karşı mücadele içinde sanki. Fantastik, bilimkurgusal bir dramın içindeyiz. Eğitilmeyen beyinler yeryüzünün en vahşi canlıları olacak!

👉 Bir toplumda cahilliği körükleyip insanları yabanileştirir, içlerini boşaltır, fikir ayrımcılığı ve cinsel ayrımcılık yapmak için tüm zeminleri hazırlar, bir de bunları yapanları korursanız, orada şiddet de olur katliam da!

👉 Hitler, Mussollini, Saddam gibi liderler, onların yönetim sistemleri, millete karşı tutumları ve halklarının onlara verdiği son tepkiler bir kez daha düşünülmelidir! Tarih yeniden yazılıp kılıfına uydurulamaz. Tekerrür kaçınılmazdır.

👉 Zaman, ikiyüzlülerin kendileri gibi karanlık, hayatı sömüren, ruhsuz deliklerine geri dönme vakti... Bir daha gelirler mi bilinmez ama onlar her zaman saf kalpli insanların zihinlerine girebilecekleri bir boşluk arayacaklar. Gitmeyip gizlenenler ise en tehlikeli olanlar.

👉 Acı olan, bir şeyleri bildiğine inanarak, başkalarına bunu ikna etme çabasıdır. Oysa bilimde ve doğada bir şeyin beş ayrı açıklaması yoktur. Sapla samanın karışması ise acı olsa da en çok biz de vuku buluyor maalesef. Eğitilmemekte direnmek ve cahilliğe kılıf bulmak bunu doğuruyor.

👉 Yüreğimi okşarcasına esiyor meltem rüzgârı... Vakit, ayrılık; Yol, hüzün; Sevgi, zaman girdabında unutulmaya yüz tutmuş bir anı. Âşıktık oysa delicesine, Narin bir kuşun tüyleri kadar hafif, Ne kadar kırılgan olduğumuzu bilmeden.

👉 Bir kitabım vardı, içimi titreten güz sabahının seherinde okumaya başladığım, kahvem ve kalbimin en acımasız düşmanına yarenlik eden...

👉 Bir tutkudur yaşamak özgürce, yargılamadan, geleceği güvenli yemyeşil topraklarında, masmavi denizlerinde yurdumun. Mustafa Kemal'in bıraktığı bir armağandır aldığım her nefes güzel ülkemde.
 
👉 Merhaba 
Bir kelime arıyordum.
Anlamı çok geniş, çok karmaşık, ama, çok çok üzücü.
Sonunda buldum: Yaşamak!
Yaşamak çok üzücü sona erdiğinde.
Ben her zaman burada olacağım.
Ama seninle konuştuğum şu an bile neredeyse sona erecek.
Sana söylemek istediğim son bir şey var.
Elveda değil bu; Merhaba,
Merhaba dünya, seninle tanıştığıma çok sevindim...
                        


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: