Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

30 Kasım 2021 Salı

KONU:

BLACK WIDOW

 

Uzunca bir süre Shield Ajanı ve ardından Avengers ekibinin bir üyesi olarak izlediğimiz, dünyanın en iyi kahramanlarından biri haline gelen Natasha Romanoff karakteri en son olarak gösterime giren ve kendi lakabını taşıyan filmle izleyicilerine veda etti. Şimdiye kadar bu karakteri canlandıran Scarlett Johanssen muhteşem bir başarıya imza atmış oldu performansıyla. 

Filmin Konusu: Film, büyük bir tehdide karşı, geçmişinden çıkıp gelen ailesiyle işbirliği yapmak zorunda kalan Black Widow'un hikayesini konu ediyor. Natasha Romanoff, bilinen adıyla Black Widow geçmişte yaptığı bir yanlışı düzeltmek zorundadır. Ona ulaşan kızkardeşi beyinleri kontrol edilen suikastçı kızların oluşturduğu organizasyonu ortadan kaldıramadıklarını ona ispat ettiğinde Natasha bu işi tam olarak çözmeye karar verir. Bu arada geçmişi ile yüzleşecektir. Hiçbir zaman gerçek bir ailesi olmasa bile geçmişteki hatalarından dersler alan ailesi ve kızkardeşinin yardımı ile kontrol edilen casus kızları kurtarmak için harekete geçer.

Son derece keyifli ve sürükleyici olan filmin en güzel yanlarından biri de Natasha'nın kızkardeşi Yelena Belova'yı oynayan Florence Pugh'un muhteşem performansı elbette. Tam bir Komedi Drama kraliçesi adeta. Hem çok duygulandıran hem çok eğlendiren yapısı ile bu karakter uzun süre hafızalarımızdan silinmeyecek. Burada Florence Pugh'un renkli karakteri de filmdeki performansına yansımış bana kalırsa. Gerek İngilizce konuşan bir Rus aksanını çok güzel bir şekilde yansıtmış olması, gerekse filme imzasını koyduğu kısa replikleri ile adeta bizi büyülüyor oyunculuğu ile.

Hele onları bir ajan olmaları için teslim eden Anne ve Baba rolündeki Melina ve Alexei ile yeniden aynı masaya oturup yemek yeme sahnesinde gerçekten çok etkili bir oyunculuk örneği gösteriyor Florence Pugh. Rachel Weisz (Melina) ve David Harbour da (Alexei) oynadıkları karakterleri çok iyi yansıtıyorlar ekrana. En sevdiğim şeylerden birisi de her ikisinin de aksan konusunda çok keyifli anlar yaşatması açıkcası. Alexei'nin -Family, Back together, - Damn it, replikleri unutulmaz anlardan.

Filmin diğer harika karakterlerinden biri ise mükemmel mimik özelliği olan Taskmaster'ın hayata gelmesi. Her kahramanın özelliğini kullanabilen yapısı ile çok güçlü bir düşman haline geliyor bir süre sonra.
Eminim onu başka filmlerde bu sefer iyilerin yanında mücadele ederken görebiliriz. 

Son olarak Yelena'nın Natasha'ya poz veriyorsun, işin gücün hava atmak şeklinde takılması ve - Hah! repliği de söylenmeden geçilmezdi. Hala izlemediyseniz mutlaka izlemenizi önereceğim bir film. Keyifli seyirler...

BLACK WIDOW - EN SON FRAGMAN

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: