MALZEMELER
- 1 adet büyük boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım demet maydanoz
- 3 Yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber, yeteri miktar tuz.
HAZIRLIK AŞAMASI
1) Öncelikle havuç ve patatesleri rendeliyoruz. Tavada erittiğimiz yağ ve biraz tuz ile orta ateşte yavaş yavaş kavurmaya başlıyoruz.
2) Geniş bir kapta ince doğranmış maydanoz ve diğer tüm malzameleri iyice karıştırıyoruz.
3) Karıştırdığımız kabı tavaya boşaltıp, kısık ateşte hepsini karıştırdıktan sonra, tavanın kapağını kapatıp 10 dk pişiriyoruz.
4) Büyük bir tabağa tavadaki karışımı ters çevirerek tekrar tavaya alıyoruz. Her iki tarafında pişmesi, açısından önemli ancak hemen öncesinde tavanın dibine çok az miktarda zeytinyağı ilave edin. Yapışmayı engelleyip daha iyi pişmesini sağlayacaktır. 5 dakika sonra böreği ocaktan alabilirsiniz.
5) Afiyetle yiyiniz efendim. Sağlıcakla kalın.....
2) Geniş bir kapta ince doğranmış maydanoz ve diğer tüm malzameleri iyice karıştırıyoruz.
3) Karıştırdığımız kabı tavaya boşaltıp, kısık ateşte hepsini karıştırdıktan sonra, tavanın kapağını kapatıp 10 dk pişiriyoruz.
4) Büyük bir tabağa tavadaki karışımı ters çevirerek tekrar tavaya alıyoruz. Her iki tarafında pişmesi, açısından önemli ancak hemen öncesinde tavanın dibine çok az miktarda zeytinyağı ilave edin. Yapışmayı engelleyip daha iyi pişmesini sağlayacaktır. 5 dakika sonra böreği ocaktan alabilirsiniz.
5) Afiyetle yiyiniz efendim. Sağlıcakla kalın.....
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D
0 comments:
Yorum Gönder