MALZEMELER
- Bir paket kültür mantarı (500 gr)
- Bir orta boy domates
- Bir diş sarımsak
- Yarım demetten biraz daha az maydanoz
- Bir yemek kaşığı tereyağı, 2/3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir paket pirinç unu
- Bir paketin 3'te 1'i oranında krema
- 2/3 bardak soğuk su
- 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber, kimyon, karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantar, domates ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Yağı erittikten sonra hepsini kavurmaya başlayın. 5 ile 10 dk arası iyice kavrulduktan sonra pirinç ununu 1 dakika yedirelim ve soğuk suyumuzu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya başladığında kremamızı yavaşça yedirerek ilave edip karıştırmaya devam edelim. 3 dakika sonra tuz ve baharatları ilave edip 1 dakika daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Önceden ince doğranmış mayadanozları karıştırıp, ağzını kapattığımız tenceremizdeki yemeği 10 dakika dinlendirelim. Çorbamız hazır. Afiyetle içiniz, Sağlıcakla kalın...
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D
0 comments:
Yorum Gönder