Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

26 Mayıs 2019 Pazar

KONU: ,

JOHN WICK 3 - PARABELLUM


Eminim tüm sinemaseverlerin bildiği bir seri olan John Wick, hakkında bahsetmeden geçemeyeceğim son yapımı Parabellum ile gerçekten izlemesi keyifli bir yapım ortaya koymuş durumda.

İlk olarak filmin başından sonuna yerime çakılıp, soluksuz izlediğimi itiraf etmeliyim. Aslında bu kadar şiddet unsuru olan bir film olmasına rağmen bazen şok olup bazen de gülmekten kendimi alamadığım heyecanlı sahneleri ile bu şiddetin sizi çok rahatsız etmediğini söylemeliyim ancak tabii ki film +16 kategorisinde.

Gelelim konuya; film, gizli suikastçı birliğinden atılan John Wick'in, kellesi karşılığında ödül almak için peşine düşen suikastçılara karşı verdiği mücadeleyi konu ediyor. John Wick iki nedenden ötürü firaridir. Kellesi üzerine 14 milyon dolarlık açık sözleşme konulmuştur ve temel bir kuralı ihlal etmiştir; Continental Hotel'de birini öldürmüştür. Kurbanı ise açık kontratı sunan Yüksek Masa üyesidir. İşi bitmiş olması gereken John'a otelin yöneticisi Winston tarafından bir saatlik bir kaçış süresi verilir. Ardından üyeliği iptal edilecek, tüm hizmetlerden men edilecek ve diğer üyelerle iletişimi kesilecektir. John'un New York City'den kaçma mücadelesinde güvenebileceği tek şey servis endüstrisidir.

Sahneler ise ayrı bir tartışma konusu olmuş durumda. Hele iki, at çifteleme sahnesi var ki, tepki vermeden edemiyorsunuz izlerken.
Bu tarz sahnelerin yoğunlukta olduğu ilk kovalamaca sahnelerinde bir başka sahne ise silahların mermilerinin bittiği ve olay yerindeki bıçakların kullanıldığı ilk başta olayın hangi boyuta gideceğini anlamadığınız ama oldukça uzun süren bıçak savaşları sahnesi. Önce hemen bitecek gibi düşündüğünüz sahne bıçakları yiyip tekrar ayağa kalkan adamların on bıçak darbesi ile sonunda ölmesi ile son buluyor. O an hadi canım dediğiniz an aslında...
İki olgudan bahsetmeden olmaz. Filmin bir bölümünde Jhon Wick'e eşlik eden Sofia'nın (Halle Berry) önce kahramanımızı dışlaması ama sonra köpeğini öldürdüklerinde işlerin değişmesi. Buradan şunu çıkarıyoruz. Asla ama asla bir suikastçinin köpeğini öldürmeyeceksin. Yoksa katliam oluyor. 
Bahsedeceğim ikinci şey ise, bireysel adam öldürme rekorunun filme yansımış olması. Filmin bu rekoru ele geçirdiğini düşünüyorum tabii bu sadece bir tahmin. Kaçırmayın ve mutlaka izleyin...


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: