Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

21 Şubat 2019 Perşembe

KONU:

MANTAR SOTE (YABAN USULÜ)


Selamlar. Bildiğiniz gibi arasıra yeni yemek denemelerim oluyor ve hakikaten tutturursam hiç affetmeden hemen sizlerle paylaşıyorum. İşte yine öyle tariflerden biri geliyor. Acılı, Kıymalı, Patatesli Mantar sote. Yaban usulü olarak adlandırdığım bu tarifte yabandan kastım, içinde domates ve salça türevinin olmaması aslında. Bu sayede mantar ve kıymanın baharatlarla olan muhteşem lezzzetini daha net alabiliyoruz yemeği yerken. Gelelim tarife;

İÇİNDEKİLER
1. Kıyma (100 - 150 gr)
2. Yarım kilo mantar
3. Bir adet patates
4. Baharatlar / Tuz, Karabiber, Zerdeçal, Pulbiber, Kimyon (Bir çay kaşığı)
5. Zeytinyağı 
6. Tereyağı
7. Bir büyük soğan
8. Bolca yeşil sivri biber
9. İki diş sarımsak

YAPILIŞI
Mantar ve patatesleri uzun ve ince şekilde doğrayıp tavada kızartıyoruz. Ardından geniş bir tencerede, zeytinyağında önce kıyma ardından soğan, biber ve sarımsakları iyice soteliyoruz. Bu arada baharatları da karıştırmayı unutmuyoruz. Sonrasında kızarmış mantar ve patatesleri üzerine ilave edip biraz daha soteledikten sonra önce tereyağ sonra bir bardak sıcak su ilave edip on dakika daha ateşte bekletiyoruz. Dinlenmeye alıp sonrasında yanında kaymaklı köy yoğurduyla afiyetle yiyoruz.  

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: