Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

27 Ocak 2019 Pazar

KONU:

NOHUTLU KIYMALI KABAK


Glutenfree, lezzet dünyası sayfasına açtığımız bir başka tarifle karşınızdayım sevgili dostlar. Sebze ağırlıklı bir kabak yemeği tarifi vereceğim. Aslında havuçlu, patatesli, kabak yemeği adını da koyabileceğim bu tarifi umarım beğenirsiniz. Gelelim malzeme ve hazırlanış kısmına...

MALZEMELER:
1. Bir büyükçe kabak
2. Bir iri havuç
3. Bir orta boy patates
4. Haşlanmış nohut (bir çay bardağı)
5. Bir soğan ve bir diş sarımsak
6. Bir mevsim domatesi
7. Yeşil sivri biber (iki adet)
8. Biber salçası (bir yemek kaşığı)
9. Kıyma (200 gr.)
10. Baharatlar (bir çay kaşığı karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon, tuz)
11. Dört bardak su
12. Zeytinyağı (iki yemek kaşığı)
13. Tereyağı (bir yemek kaşığı)

HAZIRLANIŞI:
Önceden yaptığınız nohut yemeğinden mutlaka bir bardak ayırın çünkü bu kadarcık nohutu haşlamak eziyet olacaktır. Yemeğimizi orta boy bir düdüklüde yapacağız. Önce kıymayı sotelendikten sonra yağları koyuyoruz. Üzerine soğan, sarımsak, domates ve biberleri ince doğranmış halde koyarak kavurmaya başlıyoruz. Bu arada baharatları atabilirsiniz. Salçayı da ilave edip biraz daha kavurduktan sonra nohut, geri kalan sebzeler ve üç bardak suyu ilave edip ağzını kapatalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp tencerenin düdüğünü kapatın ve yarım saat pişirin. On beş dakika dinlendirdikten sonra yemeğimiz afiyetle midenize girmeye hak kazanmış demektir. 

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D