Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

28 Ocak 2019 Pazartesi

KONU: ,

GOTHAM


GOTHAM: Kötülüğün, hırsızlığın, yolsuzluğun ve ahlaksızlığın, iyilik tohumlarını yok ettiği, delilik sınırlarını zorladığı, kasvetli ve karanlık şehir. 

Ra's al ghul'u, joker'i, Fish Mooney'si, Falcone'u ile kötülerin ısrarla yok etmek istediği ama bir türlü başaramadığı şehirde ne olursa olsun en sonunda dengeler yerini buluyor.

Dizinin baş karakteri Dedektif Jim Gordon, tüm kötülüklerle mücadele ederken başına gelmeyen kalmayacaktır. Batman serilerini izleyenler için tam bir bulmacaya dönen dizide karakterlerin ilk halleri sizi şaşırtacak.

Bruce Wayne'nin çocukluğu tam bir hayalkırıklığı olsa da uşağı Alfred için aynı şeyi söyleyemeyiz. Belki de gelmiş geçmiş en iyi uşak karakteri ile başbaşayız. 

Penguen'i ve bir zamanlar ne halde olduğunu görmek çok iyi bir deneyimdi aslında çünkü bu karakterde tam bir özümseme ile karşılaşıyoruz. Dizinin neredeyse tamamını sırtına almayı başaran Penguen, yeri geldiğinde çok kötü, yeri geldiğinde tam bir deli, yeri geldiğinde ise şehrin en önemli savunucusu.

Dizide iki şey çok ilginç hale geliyor. Birincisi Jim'in eski sevgilileri ve sonradan kötü kadına bürünmeleri. Barbara ve Lee ilginç şekilde kötüleşiyorlar. İkincisi ise kötülerin bir türlü ölmemesi. Penguen, Riddler, Joker, Butch, Ivy, Selina öldükten sonra dirilenlerden sadece birkaçı.

Şu an beşinci ve final sezonuna girmiş olan dizi her ne kadar karakterlerin Batman serisine çok uymaması ve anlamsız geri dönüşleri olsa da akış ve seyir zevki açısından ortanın iyisi bir hale gelmiş durumda. İyi seyirler.

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D