Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

28 Nisan 2017 Cuma

KONU: ,

TRANSFORMERS 5 - SON ŞOVALYE


Hatırlarsınız ilk Transformers zamanlarını. Ne sevmiştik kendi kendine değişip robot olan arabaları. Hele Camaro şeklini alan, oto radyo aracılığıyla konuşan Bumble Bee hepimizin kalbini keşfetmeyi bilmişti. Tabii sadece bu değildi bizi Transformers'a bağlayan. 

Çılgın Ajan Simmons (John Turturro), girdiği her olayda başına bela alan gencimiz Sam Witwicky(Shia Laeouf) ve elbette adından söz etmeden geçemeyeceğimiz güzeller güzeli Mikaela Banes (Megan Fox) filmi ve kurguyu keyifle izlememizin en önemli sebeplerindendi bana kalırsa.

Ardından gelen seri filmlerden 'Yenilenlerin İntikamı' ve 'Ay'ın Karanlık Yüzü' yine bu oyuncular ve Transformers ekibinin etkisiyle çekiciliğini korumayı başarmıştı. 

2014'te yapılan 'Kayıp Çağ' ise serinin zorlama bir ilavesi olmaktan öteye gidemedi maalesef. Artık eski yüzler kalmamış, konunun görüntü efektler ile desteklenmesi ile tekrar toparlanmaya çalışılması Transformer'ın tüm büyüsünün yok olmasına yol açmıştı. Usta oyuncu Mark Wahlberg'in ise yapacağı bir şey yoktu maalesef.

Yine de vazgeçmeyen yapımcılar deneyimli yönetmen Michael Bay yönetiminde yeni bir Transformers serisine imza attılar. Merakla beklenen fragmanlar da yaklaşık iki aydır sergileniyor. İyice olgunlaşmasını beklediğim filmin fragmanlarına göz attıktan sonra ilk fikrim eskisine nazaran biraz daha heyecan verici olacağı idi.

 Görüntü yönetmeni oldukça sıkı çalışmış olmalı bu filmde zira televizyon veya bilgisayar ekranından ziyade dev ekranda, beyaz perdede dolby dijital, hatta 3 boyutlu izlenmesini üzerine basa basa tavsiye ediyorum. 

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D