Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

30 Nisan 2017 Pazar

KONU:

ÇILGIN DOKTOR WHO


Eminim birçoğunuz zaten Doktor Who'nun kim olduğunu ya da olmadığını biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için söylemekte fayda var. Bu Polis kutusunda gezen çılgın uzaylıyı izlemediyseniz mutlaka izleyin. Pişman olmayacaksınız.
Şimdiye kadar 13 versiyonunu gördüğümüz doktorumuz, belli zamanlarda kendini yeniden oluşturarak farklı kimliklere bürünüyor ama sonuçta doktor yine aynı çılgın doktor. En büyük saplantısı ise sanılanın aksine Tardis adlı gemisiyle zamanda yolculuk yapmak değil, çok sevdiği Dünyalıları diğer uzaylılardan korumak aslında. Bunun için ise mutlaka kendine özel karakterde bir asistan seçiyor.
Doktor Who, Galifrey adlı gezegende doğmuş. Bu gezegenin özeliği ise zamana hükmetmek. Bunu da zaman lordları aracılığıyla yapıyorlar. Galifrey işgal edildiğinde Tardis adlı gemiyi çalan doktor ise zamanı yeniden şekillendirkmekten hiç kaçınmıyor. Biraz çatlak, biraz duygusal, bazen çok zalim ve duygusuz, bazen bir çocuk kadar şimarık bir yapıya sahip. Elindeki sonik bir tornavida şeklinde olan oyuncağı ve seçtiği asistanı ile maceradan maceraya koşuyor. Hatta asistanlarının birinin de dediği gibi 'Koş, zeki oğlan, Koş ve hiç arkana bakma!' sözünü tamamıyla uyguluyor aslında.
Bu, kaçık, yaklaşık iki bin yaşındaki uzaylı dostumuzun karakterini en iyi yansıtanlar ise bana kalırsa David Tennant ve Matt Smith. Karakterle o kadar bütüneşmişler ki neredeyse birçok hareketleri özdeşleşiyor. İşte sizin için seçtiğim özel video'da da onların birbirlerine olan yakınlığı gösterilmiş. İzleyelim...


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D