Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

18 Ekim 2021 Pazartesi

KONU:

EVRENİN ANAHTARI - OEG / SERİ 3


Önemli Tavsiye: Serinin üçüncü kitabıdır. İlki 'Orta Evren Günlükleri', ikincisi 'Evrenin Anahtarı', dördüncüsü 'Evrenin İncisi' adlı kitaplardır. Sırayla okuyunuz.(Devam Edecek...)

Hayal gücümüzün ve maneviyatımızın iç içe yaşadığı beynimizin sağ lobuna inançlarımızla bu kadar hasar vermeseydik bile yine de evrenin yapısını kavramamız olanaksız olacaktı. Başlangıcı bilinmeyen, sonu görünmeyen bir örgünün iç bölümlerinin olduğunu bilmek bir yana, canlıya hareket etme yetisi veren varlığının oluştuğu bir yerin hayali bile imkansızken, bu varlıkların ölümden sonra oluştukları yere geri dönmesi ve farklı bir boyutta, bir okyanusta süzülen küçük balıklar misali gerçekliğini sürdürmesi inanılmaz.

Bu bölge, iyi ya da kötü olanların zamanla seçilerek kendine uygun topluluğa girmesi ile dengesini sağlıyor. Bu denge, ara sıra iyi veya kötü tarafa ağırlığını verse de bu ihtimal her zaman söz konusu olmuş ve bir denge bozulma payı bırakılmış durumda. Burası, Alt Evren. Varlık bütünlüğünün ve gerçekliğinin korunduğu, diğer evren katlarının en büyük dayanak noktası. Burada oluşabilecek bir sorun tüm evrendeki canlı yaşamını tehdit eder ancak bu şimdiye kadar hiç olmamıştı.

Alt evren, her zaman bilinen altı dengeleyicisi ile buradaki düzeni sağlamakla meşguldü. Bunlar, iyilerden Kalya, Soli ve Nekra, kötülerden ise Saylo, Tork ve Aby’ydi. Bu dengeleyicilerin görevi sadece alt evreni düzenlemek değil aynı zamanda yeni doğan canlılara iyi veya kötü özelliğini vermekti. Aralarında hiçbir şekilde güç dengesi olmayan bu dengeleyicilerin içinde birinin yaptığı küçük bir hesaplama hatası bir gün onlara çok pahalıya patlayacak, ilk defa alt evren dengesi bozulmaya başlayacaktı. Bu hatayı yapan Tork, kötü bir ırka gereken özelliklerini verirken biraz aşırıya kaçınca olanlar oldu. Evrenin üst kısmında yaşayan Torkanlar bu özellikleri alan ırktı. Kendi sınırları olan ve sadece güçlü kalmak için diğer ırklara saldıran sıradan canlılar olmaları gerekirken, üst düzey zekası olan ancak aynı zamanda keçileri kaçırmış bir ırk olup çıkmışlardı.

İşgal ettikleri gezegenlerde yaşayanlara sırf zevk olsun diye işkence ve acı çektiren bu ırk, yakaladıkları hiçbir canlının huzurlu şekilde ölmesine izin vermemişti. Çok fazla yeri işgal edip çok aşırıya kaçtıklarında alt evrende kötü varlıkların çok birikmesinden şüphelenen iyi dengeleyiciler bu canlılara karşı yarattıkları yeni ırklarla onları yok etmeyi başarabilmişlerdi ancak sorun bundan sonra başlamıştı. Huzursuz şekilde ölen milyonlarca canlı ve Torkanların kötü varlıkları, birleşip alt evrenin kötü bölümünü ele geçirdiler ve böylece diğerlerini de kendilerine yem yapabileceklerdi. Ancak iyi dengeleyiciler çok iyi bir savunma yapmışlar ve dengeyi sağlamayı başarmışlardı.

Gözü dönmüş kötülere bu yeterli gelmeyecekti. Bu yüzden kara delikleri oluşturup orta evrene geçmeyi başarmışlar ve Torkları oluşturmuşlardı. Orta evrende onları durdurmak için oluşturulan mavi küreler ve birliklerine yenilen Torklar bunu hazmedememiş, alt evrende ne kadar kötü ve huzursuz varlık varsa hepsini toplayıp bir kez daha orta evrene saldırmak için harekete geçerek kalan son güçleri ile bir kara delik daha oluşturup tanecikler halinde geçişlerini tamamlamışlardı.


Not: Bu kitap da dahil serinin ilk üç romanı 'Orta Evren' adlı tek kitapta birleştirilmiştir.


YAZARIN TÜM KİTAPLARI

• Fantastik, Polisiye Olaylar Serisi

• Yıldızlara Seyahat

• Orta Evren Günlükleri

• Kristal Küre Birliği

• Evrenin Anahtarı

• Evrenin İncisi

• Ümit Rıhtımı – Kaybolanlar

• Glutensiz Hayat – Tahıl Beyin Özeti

• Yalnızlıklarım – Salih Yıldız

• Bilmukabele Kalbim Kırıldı


Goggle Kitap Linki: https://play.google.com/store/books/details/Ceyhun_Özçelik_EVRENİN_ANAHTARI?id=6RvdDwAAQBAJ

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: