Ben bugün yine değişik bir lezzet bulma uğruna içeriğinde çok az değişiklikler yaparak muhteşem bir sonuca ulaştığım kendi tarifimi sizlerle paylaşacağım. Fransız usulü mantar soteye benzeyen tarifin içeriğinde olmayan tek şey şarap. Fakat ilave unsurlarla güçlendirildi. Umarım beğenirsiniz.
MALZEMELER
- 3,4 adet sivri yeşil biber
- Bir adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr kaşar
- Bir demetin 4'de 1'i kadar ince kıyılmış maydanoz
- Bir yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı krema
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım çay kaşığı nane, bir çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz
- Yarım yemek kaşığı tereyeğı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı (Az yağ kullanacağız, krema ve kaşar yağlı olduğu için)
HAZIRLANIŞI
Bu yemekte özellikle yağ oranını az tutmaya özen gösterirseniz sonuç mükemmel oluyor. Tavada yağlarla beraber ince kıyılmış soğan, biber ve sarımsakları 3 dakika kavuralım. Ardından ocağın altını iyice açarak mantar ve sirkeyi ilave edip, mantarlar suyunu %70 oranında çekene kadar pişirin. Bu arada baharatları da ilave edin. Biraz mantar suyu kalması önemli çünkü un ve kremanın iyi ve kolayca karışmasına yardımcı olacaktır. Emin olduğunuzda, ateşin altını kısın. Önce unu karıştırıp ardından kremayı ilave ederek 4 dakika kavurun. Rendelenmiş kaşar ve maydanozu da ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp bir dakika bekledikten sonra ocağın altını da kapatabilirsiniz. Yemeğimiz 10 dakika sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun...
Ceyhun Özçelik
Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D