Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

18 Ekim 2021 Pazartesi

KONU:

ORTA EVREN GÜNLÜKLERİ - OEG / SERİ 1

 


Önemli Tavsiye: Serinin ilk kitabıdır. Diğerleri sırasıyla 'Kristal Küre Birliği', 'Evrenin Anahtarı' ve 'Evrenin İncisi' adlı kitaplardır. (Devam Edecek...)

Dünya, renklerin her türünü doğasında barındıran, okyanusları, atmosferi ve canlı yaşamına imkan veren muhteşem olanakları ile evrenin en nadir gezegenlerinden birisidir. Üzerinde yaşayan canlılarla mükemmel bir şekilde uyumlu, dengeli bir ahenge sahiptir ama yaşayan her canlı için yaşamını sürdürdüğü yer öyle değil midir? Dünya üzerinde yaşamanın ve bunu sürdürmenin bu canlılar için ne kadar önemli olduğu aşikardır öyle ki yaşayan bir canlının son nefesi bile yeryüzünün geri dönüşüm mekanizması ile yeni bir canlının farklı yollarla bu ölümden faydalanmasına olanak sağlar.

Dünyanın ender bulunan gezegenlerden biri oluşunun tek sebebi yaşam döngüsünü koruması değil, birlikte olduğu gezegenlerle oluşturduğu birliktelikte emsalsiz şekilde oluşan sarı güneş sistemine dahil olmasıdır. Evrenin üç ayrı bölümü olduğunu ve güneş sisteminin evrenin merkezinden uzak, nadir bulunabilen bir yerde olduğunu düşünürsek, bu sistemde canlıların yaşamasına olanak sağlayan ve enerjisini bu güneşten alan gezegenin neden bu kadar değerli olduğunu anlayabiliriz.

Evrenin bu bölümüne üst evren denir. Dünya dışında enerjisini sarı bir güneşten alan birçok sistem vardır. Ancak sürekli bir yaşama olanak sağlayan, eşine az rastlanır bir döngüsü olan ve bu sayede hayatın yaratıcılığını üstlenmiş bir yerküre olduğundan dolayı Dünya, boyutları herhangi bir ölçüm parametresiyle belirlenemeyen bu geniş evrenin korunması gereken en nadide incisidir.

Çektiği her nefeste yeryüzünün bahşettiği bu hayatı yaşayan insanoğlu, bu paha biçilmez hayatı sürdürmek için elinden gelen her şeyi yapması gerektiğinin farkında değildi. Öte yandan, orta evrende bulunan ve mavi güneş sistemlerine dâhil olan canlılar, alt evrenden gelen acımasız varlıklara karşı gezegenlerini ve sistemlerini korumak için her şeyi yapacaklardı.


Not: Bu kitap da dahil serinin ilk üç romanı 'Orta Evren' adlı tek kitapta birleştirilmiştir.


YAZARIN TÜM KİTAPLARI

• Orta Evren (Orta Evren Günlükleri, Kristal Küre Birliği, Evrenin Anahtarı, 3 Kitap bir arada)

• Fantastik, Polisiye Olaylar Serisi

• Yıldızlara Seyahat

• Orta Evren Günlükleri

• Kristal Küre Birliği

• Evrenin Anahtarı

• Evrenin İncisi

• Ümit Rıhtımı – Kaybolanlar

• Glutensiz Hayat – Tahıl Beyin Özeti

• Yalnızlıklarım – Salih Yıldız

• Bilmukabele Kalbim Kırıldı


Google Kitap Linki: https://play.google.com/store/books/details/Ceyhun_Özçelik_ORTA_EVREN_GÜNLÜKLERİ?id=kCLgDwAAQBAJ

Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: