Blogger tarafından desteklenmektedir.
Oooo neler var neler!

5 Temmuz 2020 Pazar

KONU:

BORSA İNDİKATÖRLERİ 2


Selamlar. Borsa İndikatörleri yazımızın ilk bölümünde (Bakınız) sizlere indikatörlerin nasıl kullanıldıkları hakkında bilgiler vermiştik. Bu bölümde ise faydalı bir kaç indikatörün beraber nasıl kullanılacağına değineceğiz. Bunun için kullanacağımız indikatörler Macd, Ema, Volume, Bolinger Bantları ve Parabol noktaları olacak.

Ayrıca bu indikatörleri kullanarak nasıl alım yapılacağı ve takip edilmesi gereken formasyonların ne olacağı konusunda da bilgi sahibi olacaksanız.


FORMASYON KURALLARI

1. Bolinger bantları (Turuncu) daraldıktan sonra (Voladilite azaldıktan sonra) açılmaya başladığı ilk harekette, geriye bıraktığı iz balon veya huniye benziyorsa açılma devam edilecek var sayılır. Bu hareket diğer indikatörler ile uyuşmalıdır.

2. Bolinger bantlarının hareketini destekleyen ilk indikatör Parabol noktalarıdır. Bu noktalar aşağıda olmalıdır. Bu, yukarı yönlü hareketin başladığını belirten ilk temel unsurdur.

3. Momentum, orta çizginin yakınında (Alt veya Üst) olmalı ve yönünü yukarı kırmış olmalıdır.

4. Bolinger hareketinin başladığını belli eden en önemli gösterge Volume yani hacimdir. Son iki veya üç hareketi yükselmiş ise hacim yukarı hareketi desteklemektedir.


5. İlk hacimli harekette senet değeri bolinger üst bandına değmiş yada geçmiştir. Bu da hareketin devamını gösterir. Altında kalmışsa beklenmeli, tamamen üzerine çıkmışsa EMA ve bolinger orta çizgisi arasındaki farka bakılmalıdır. Fark çok ise düşeceği varsayılır.

6. Macd sıfırın üzerinde, yukarı yönlü ve trigger çizgisini (Kırmızı) kesmiş ve onun üzerinde kalmış olmalıdır.

7. Bolinger orta çizgisi EMA üzerinden geçmiş ve EMA onu kesip yukarı kırmış ise bir sonraki harekette senedin çıkacağı varsayılır. Aralarındaki fark çok açılmış ve hisse üst bandı geçmiş ise senedin düşeceği varsayılır.



8. Macd 0.10 değerinin altına düştüğünde bu bir trend değişimi habercisi olabilir ama aynı zamanda diğer indikatörler ile değerlendirilmelidir.

9. Volume düşmeye başladığında momentum takip edilmelidir. Momentumun ilk yukarı yönlü hareketinde, Macd ve Hacim yukarı yönelmişse bu trend formasyonunun oluşmaya başladığına işaret eder.


Ceyhun Özçelik

Burada paylaşılan yayınlar hiçbir şekilde herhangi bir şahsa yada kuruma zarar verecek nitelikte değildir. Öyle olduğunu düşünüyorsanız lütfen yukarıda, sağdaki sosyal ağlar menüsüne girerek bana ulaşın ama baştan söyleyim, bu yazı beni bağlamaz :D

0 comments: